Mot en nervepirrende tempoavslutning i Giroen

Nairo Quintana forsvarte den rosa ledertrøya på nest siste etappe i Giro d'Italia, men må overbevise på søndagens tempoetappe om han skal stå igjen som sammenlagtvinner. Foto: Alessandro Di Meo, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Det går mot en utrolig jevn og ikke minst nervepirrende avslutning av den 100. utgaven av Giro d'Italia. Franske Thibaut Pinot vant lørdagens etappe.

Flere av favorittene er innenfor ett minutt av colombianske Nairo Quintana i den rosa ledertrøya før jubileumsrittet avsluttes med en tempoetappe søndag.

Den nest siste etappen var på 190 kilometer og gikk fra Pordenone til Asiago. Etappen inneholdt to stigninger av første kategori og ble vunnet av franske Pinot. Han var raskest i spurten blant fem utbrytere, blant dem sammenlagtleder Quintana.

Pinot fikk med seireren 10 bonussekunder, mens russeren Ilnur Zakarin på 2.-plass fikk 6 bonussekunder. Italienske Vincenzo Nibali ble nummer tre og fikk 4 bonussekunder. Nibali ligger nærmest Quintana i sammendraget og er 39 sekunder bak, mens Pinot er ytterligere 4 sekunder bak på tredjeplass.

Stolt

– Det var en flott seier ettersom jeg slo de beste rytterne i årets ritt etter en hard etappe. Jeg satser på en plass på pallen etter den avsluttende etappen, sa Pinot etter seieren.

Nederlandske Tom Dumoulin, som hadde ledertrøya inntil Quintana erobret den fredag, tapte 15 sekunder til og ligger 53 sekunder bak.

Giroen avgjøres med en 29,3 kilometer lang tempoetappe til Milano søndag. Etappen har start inne på Formel 1-banen i Monza. Dumoulin er regnet som den beste av rytterne på tempo, men det er sent i rittet, og Sunweb-rytteren har slitt med mageproblemer på tidligere etapper.

Endelig

Dumoulin må ta Quintana med ca. 2 sekunder per kilometer. Det har han klart tidligere, men det har også vært jevnere mellom de to i tilsvarende tempoetapper.

– Endelig er klatringen over. Jeg må takke min landsmann Bauke Mollema for hjelpen. Jeg ser fram til den avsluttende tempoetappen. Det er ikke så stor avstand som tidligere, men jeg må nok kjempe om hvert eneste sekund, sa Dumoulin, som har blant andre norske Sindre Skjøstad Lunke som hjelper på laget.