Clinton om Trump-nederlaget: – Et veldig forstyrrende øyeblikk

TAPTE: Hillary Clinton og ektemannen Bill Clinton deltok på innsettelsen av president Donald Trump. Foto: AFP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Hillary Clinton snakker ut om Donald Trump og sine politiske motstandere.

Det var lenge stille fra Hillary Clinton etter det smertefulle nederlaget mot Donald Trump under presidentvalget.

Nå snakker hun ut i et intervju med New York Magazine.

Under valgnatten sier Clinton at hun skjønte at det kom til å bli svært jevnt, men at hun trodde Demokratene skulle klare å dra det i land.

Slik gikk det ikke.

Les også: Hillary Clinton med stikk til Trump

– Hva skjer her?

Til tross for nederlaget valget Clinton å være tilstede da president Trump holdt sin innsettelsestale 20.januar. Hun omtaler talen som «hinsides alle opplevelser».

– Talen var et veldig smertefullt rop til Trumps hardcore-tilhengere om at han ikke ville forandre seg. Det var et veldig forstyrrende øyeblikk. Jeg fanget Michelle Obamas blikk, og det var som om hun tenkte: «Hva er det som skjer her»? Jeg satt ved siden av George og Laura Bush. Vi har våre politiske ulikheter, men dette var hinsides alle opplevelser noen av oss noen gang hadde hatt.

Etter at Trump inntok Det hvite hus har han flere ganger blitt kritisert i amerikanske medier, blant annet for sparkingen av FBI-sjefen James Comey.

– Jeg er mindre overrasket enn jeg er bekymret. Ikke at han ikke burde vært disiplinert. Men når det er sagt, tror jeg det som foregår nå, er et forsøk på å begrave Russland-etterforskningen, og det synes jeg er forferdelig for landet vårt, sier hun til New York Magazine.

Les også: Nå ler Russerne av Trump

– Grådighet og hat

Clinton sparer ikke på kruttet når hun omtaler sine politiske motstandere.

– Den andre siden opprettholdes av grådighet, hat, kraft og ideologi, og de slutter aldri. De står opp hver dag og ønsker å utnytte og drive agendaen sin fremover, sier hun.

Clinton skriver for tiden en bok om valgkampen. Den skal gis ut i løpet av andre halvår i år.