To nye pågripelser i Manchester

Væpnet politi holder vakt i Manchester. Lørdag skriver en avis at en av de pågrepne etter mandagens selvmordsangrep i byen er den antatte bombemannens fetter. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

To menn ble lørdag morgen pågrepet i Manchester i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet i byen.

En kontrollert eksplosjon ble utløst av politiet da de tok seg inn i bygningen hvor de mistenkte befant seg. Aksjonen fant sted i bydelen Cheetham Hill, opplyser politiet på Twitter.

Så langt er 13 personer blitt pågrepet i politiaksjoner etter terroraksjonen. En mann og en kvinne er allerede løslatt, mens elleve menn er i politiets varetekt.

En av de pågrepne er ifølge The Telegraph den antatte gjerningsmannens 24 år gamle fetter.

Fetteren ble onsdag pågrepet hjemme sammen med to andre menn i bydelen Fallowfield i Manchester. Fredag gjorde politiet en rekke beslag da de ransaket frisørsalongen han driver. Det er ikke kjent om 24-åringen er mistenkt for å ha medvirket til angrepet ved Manchester Arena.

22 personer ble drept og rundt hundre såret da en selvmordsbomber utløste en sprengladning mens folk strømmet ut fra en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande på Manchester Arena mandag. Flere av ofrene er barn og unge.