Hillary Clinton med stikk til Trump

Hillary Clinton holdt tale til avgangsstudentene ved Wellesley College fredag. Foto: Josh Reynolds / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Hillary Clinton nevnte ikke valgkamprival Donald Trump ved navn, men kom med flere spark i en tale til avgangsstudentene ved høyskolen der hun selv gikk.

I talen fredag oppfordret Clinton studentene til å slåss mot «et angrep i stor skala mot sannhet og fornuft».

– Bare logg på sosiale medier i ti sekunder og du vil få det rett i trynet, sa den tidligere demokratiske presidentkandidaten.

– Noen benekter til og med det vi ser med våre egne øyne, som størrelsen på menneskemengder, fortsatte hun – med referanse til Trump, som beskyldte mediene for å fare med løgn om etter innsettelsesseremonien.

Les også: Avis: Kushner foreslo hemmelig Russland-kanal

Clinton sammenlignet også underforstått Donald Trump med Richard Nixon. Da sistnevnte ble president, var hun og medstudentene rasende over valget av «en man hvis presidenttid skulle vise seg å ende i skam», ifølge henne.

Clinton omtalte også den republikanske presidentens budsjettforslag som «et bedrageri tildekket av en milliardløgn».

Wellesley College er en privat høyskole for kvinner nær Boston i delstaten Massachusetts. Clinton var selv student ved skolen og holdt tale da hun var ferdig der i 1969. Også en annen tidligere utenriksminister, Madeleine Albright, har studert ved Wellesley College.

Les også: Nå ler Russerne av Trump