Frp-politiker mener polititopper må gå

Politidirektør Odd Reidar Humlegård får sterk kritikk fra Frp i Buskerud i kjølvannet av avsløringer rundt lokalisering av hovedsetet for Sør-Øst politidistrikt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Stortingskandidat Jon Helgheim (Frp) mener politidirektøren må gå av etter avsløringene om maktspillet om nødsentralen i Drammen eller Tønsberg.

I et innlegg i VG retter Frp-politikeren sterk kritikk mot politidirektør Odd Reidar Humlegård, og også mot politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt. Han mener opplysningene avisen har avdekket om manglende oppfølging av samlokalisering av nødetatene, må få følger.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende at politidirektøren bevisst har motarbeidet og satt i gang ett spill for å få nødsentralen i Drammen nedlagt. Det er helt uforståelig, utdyper han overfor NRK.

Bakgrunn: Politidirektøren inn på teppet til justisministeren

Helgheim, som står på andreplass på Buskerud Frps liste til høstens stortingsvalg og er gruppeleder i kommunestyret i Drammen, mener prestisje var et avgjørende element i lokaliseringsprosessen. Han bruker «sabotasje» og «arroganse» for å beskrive politidirektørens handlemåte i saken.

«Du har som politidirektør satt egen prestisje foran innbyggernes sikkerhet, du har nektet å utføre ordre, du må gå fra jobben. Ta gjerne med deg Christine Fossen.» Skriver Helgheim i innlegget.

Verken Humlegård eller Fossen har ifølge NRK ønsket å svare på kritikken.

Les også: Amundsen gir Senterpartiet politi-refs