Hoffenheim sikret mesterligasjanse

Benjamin Hübner ble matchvinner da Hoffenheim sikret mesterligasjanse med 1-0-seier over Eintracht Frankfurt søndag. Her er han i aksjon i en tidligere kamp. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Hoffenheim slo Eintracht Frankfurt 1-0 med Benjamin Hübners scoring i siste minutt og klatret til 3.-plass i Bundesliga fotball.

Samtidig knuste laget Hertha Berlins siste håp om å sikre seg mesterligaspill neste sesong. Hoffenheim passerte Borussia Dortmund i kampen om 3.-plassen og kan ikke bli dårligere enn nummer fire.

I praksis var håpet for Rune A. Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og de andre Hertha-spillerne ute etter lørdagens bortetap mot Werder Bremen, på grunn av Hoffenheims overlegne målforskjell.

Hoffenheim dominerte kampen mot et Frankfurt-lag som virket slitent etter sin semifinaleseier i cupen. Likevel lot målet vente på seg. Først i det 90. minutt stanget Hübner et hjørnespark i mål.

Viktig Augsburg-seier

Tidligere søndag scoret Halil Altintop to ganger da Augsburg vant hele 4-0 i det viktige bunnoppgjøret mot Hamburg.

Philipp Max og Raul Bobadilla scoret også for Augsburg, som klatret bort fra kvalifiseringsplassen og overlot den til Hamburg.

Sistnevnte er alene om å ha spilt på høyeste nivå i tysk fotball helt siden Bundesliga ble opprettet i 1963, men plassen i eliten er i fare nå. Det er bare fire poeng ned til Ingolstadt på direkte nedrykksplass med tre serierunder igjen å spille.

I fare

– Vi henger fortsatt med og kan greie oss, men vi må ta oss sammen, sa Hamburg-trener Markus Gisdol etter kampen.

Hamburg har måttet spille kvalifisering to av de tre siste sesongene, men har greid å slå treeren fra 2. Bundesliga begge ganger. I klubben frykter man at en tredje kvalifisering kan bli skjebnesvanger.

Augsburg klatret med sin seier forbi både Hamburg, Wolfsburg og Mainz, som alle har 33 poeng.