Åtte «hvite hjelmer» drept i Syria

Åtte redningsarbeidere fra gruppen De hvite hjelmene er drept i et luftangrep mot en av gruppens sentraler, opplyser aktivister lørdag.

Det er ikke klart hvem som står bak angrepet, ettersom både regjeringsstyrkene og russiske fly har gjennomført angrep mot områder kontrollert av syriske opprørsgrupper. Sentralen som ble angrepet ligger i et opprørskontrollert område i provinsen Hama. Området har vært åsted for voldsomme kamper den siste tiden, mens regimet forsøker å slå tilbake opprørernes offensiv.

Angrepet er ett av de mest dødbringende mot De hvite hjelmene. Den frivillige syriske sivilforsvarsgruppen jobber i områder som kontrolleres av grupper som kjemper mot den syriske regjeringen. Gruppen har fått stor internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse for innsatsen den gjør under ekstreme forhold, blant annet med å redde sivile som er rammet av angrep. De hvite hjelmene har selv havnet i skuddlinjen en rekke ganger.

De hvite hjelmenes folk i provinsen Hama sier ett av gruppens sentre i Kfar Zeita ble rammet av angrep som drepte åtte frivillige redningsarbeidere. Fem av de døde er hentet ut av ruinene, og det søkes etter de siste. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights kommer dødstallene trolig til å stige etter hvert som letearbeidet skrider fram.