Joshua beviste at han er den nye boksekongen

Anthony Joshua forsvarte sitt tittelbelte i tungvekt etter å ha slått Vladimir Klitsjko. Foto: AP Photo/Matt Dunham / NTB scanpix. Les mer Lukk

Anthony Joshua var fullstendig utkjørt, men kom tilbake og slo Vladimir Klitsjko etter 11 intense runder i thrilleren om IBF- og WBA-beltene i tungvektsboksing.

Tungvektskampen mellom bokselegenden Vladimir Klitsjko (41) og Anthony Joshua (27) ga alle de 90.000 fremmøtte på Wembley valuta for pengene.

Avgjørelsen kom i den 11. runden da Klitsjko måtte ta telling etter flere kombinasjoner fra Joshua. Ukraineren kom seg på beina, men Joshua fikk inn en haug av treffere mot en rystet Klitsjko. Dommeren valgte å stoppe kampen da Klitsjko hang i tauene.

– 19-0 og tre og et halvt år i spillet. Jeg er ikke perfekt, men jeg prøver, sa Joshua etter triumfen og siktet til at han fortsatt er ubeseiret etter 19 kamper som proffbokser.

Briten har vunnet samtlige kamper på knockout. Lørdag var det første gang han måtte ty til mer enn sju runder for å vinne.

– Som jeg sa fra starten av: Dette kom til å bli en bokseklassiker, og den beste kom til å vinne. I denne lille ringen er det ingen steder å gjemme seg, sa Joshua.

Ille ute

Midtveis i kampen virket det imidlertid som Joshua var fullstendig ferdig og skulle miste sitt tittelbelte (IBF).

27-åringen gikk knallhardt ut i femte runde og fikk Klitsjko til å ta telling. Ukraineren kom seg imidlertid opp, og da virket det som Joshua hadde svidd av alt han hadde av krutt i muskulaturen.

Den enormt fysisk sterke briten stagget tydelig stiv rundt i ringen de påfølgende minuttene, og i runde seks kunne det virke som det hele var over da Klitsjko fikk inn en ren én-to-kombinasjon og fikk Joshua til å ta telling.

Hjemmehåpet kom seg likevel på beina og fikk brukt de neste rundene på å få ut melkesyren. I de siste rundene var det en helt annen hjemmebokser som kom ut av ringhjørnet.

Hentet ut det siste

I den 11. runden gikk Joshua knallhardt ut og traff med en lignende kombinasjon som selv sendte ham i gulvet i runde fem.

Klitsjko brukte imidlertid sin rutine og kom seg på beina. Han virket å ri stormen av da det virkelig smalt fra Joshua.

En uppercut fant hakespissen til ukraineren, som med det gikk rett i bakken. Nok en gang viste 41-åringen enorm styrke ved å komme seg opp igjen i tide, men med over et minutt igjen av runden fikk Joshua inn en haug med treffere mot en tydelig rystet Klitsjko.

Da valgte dommeren å stoppe kampen. Det betyr at Joshua forsvarte sitt IBF-belte og samtidig tok WBA-beltet.

– Det var veldig synd at jeg ikke lyktes i kveld. Jeg hadde planen klar, men jeg fikk det ikke til å fungere. All respekt til Anthony. Han var bedre enn meg, sa en fattet Klitsjko etter kampen.