Gløersen vant da Krogh falt fra gullet

Anders Gløersen vinner fredagens 10 km. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Anders Gløersen tok karrierens andre individuelle NM-gull på 10-kilometeren på Gålå, men Finn Hågen Krogh hadde vunnet uten fallet i siste sving.

Verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby var den store favoritten på Gålå, men Røa-løperen ble slått med 1,8 sekunder av Anders Gløersen. Didrik Tønseth tok bronsen.

– Dette gullet er godt å ta med seg når man ikke har hatt den beste sesongen. Alle renn er viktig, og det er viktig å vise at man kan, selv om dette er tiden hvor de fleste har senket skuldrene litt. Men det er gøy, sa Gløersen til NTB.

Krogh falt

– Jeg går alltid for gull, men i dag var jeg ikke god nok. Men det er ingen tvil om hvem som gikk fortest her i dag. Det var Finn Hågen Krogh, sa Sundby til NRK.

For det alle snakket om etter 10-kilometeren var Kroghs fall like før oppløpet.

VM-gullvinneren på stafett fra Lahti så lenge ut til å ta gullet fra et tidligere startnummer, men da 26-åringen gikk ned i siste sving var løpet hans ødelagt. Tverrelvdalen-løperen tok seg til lårene, og klarte ikke gire om på oppløpet.

– Det er litt glatt føre, så jeg tullet litt og fikk staven oppå skiene, sa Krogh til NTB.

Sundby er usikker

– Mistet du gullet der?

– Hvert fall en plass på pallen. Jeg har lyst til å gå perfekte løp, men fallet ødelegger. Jeg har ikke flust med gull, men jeg har meg selv å takke, så det var greit det, sa finnmarkingen.

Gløersen er enig i at Krogh var den moralske vinneren etter 10-kilometeren.

– Han var nok den beste skiløperen, i hvert fall. Jeg følte at han hadde kontroll, og det var en voldsom åpning han hadde, også har han egentlig holdt til mål. Hadde han holdt seg på beina, hadde han hvert fall vært først i mål, sa Gløersen.

Lørdag skal herrene gå femmil på Gålå. Da er Sundby den store favoritten til å ta sitt 13. NM-gull, men fredagens sølvvinner avslørte overfor NRK etter 10-kilometeren at han vurderer å ikke stille til start lørdag på grunn av en strekk han pådro seg i låret under lagsprinten torsdag.