Dømt til å rive flaggstanga på hytta

Hytteeier Tore Gard på Geilo kjemper videre for det han mener er en menneskerett: Å heise flagget når han er på hytta. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com. Les mer Lukk

Nå anker hytteeieren til lagmannsretten for retten til å heise flagget når han er på hytta.

Hytteeier Tore Gard på Geilo kjemper videre for det han mener er en menneskerett: Å heise flagget når han er på hytta.

I Oslo Tingrett ble han dømt til å fjerne den 12 meter høye flaggstanga. Nå har hytteeieren anket saken videre til lagmannsretten.

Det skriver Hytteavisen.no.

Det var høsten 2014 at Hol kommune oppdaget at Gard hadde satt opp en flaggstang utenfor hytta i Tjødnlie i Geilo Fjellandsby. Hol kommune mente stanga var ulovlig oppført og i strid med reguleringsbestemmelsene, og krevde stanga fjernet. Dette synet ble delt av Fylkesmannen i Buskerud. Dermed gikk Gard til rettssak mot staten for å kunne beholde flaggstanga. Men Gard tapte saken i Oslo Tingrett, og anker nå dommen til lagmannsretten.

Les også: Så mye koster hytta deg

I retten prosederte hytteeieren ved sin advokat Kjell Weiss-Andersen på at vedtaket om fjerning av stanga og tvangsmulkten var ugyldig. Ifølge advokaten aksepterer ikke Gard at noen hyttefelt får ha flaggstang, mens andre har forbud. det er denne forskjellsbehandlingen som var bakgrunnen for at de gikk til sak.

I januar anslo bladet Kapital at saken så langt hadde kostet Gard 230.000 kroner.

Les også: Sjekk eiendomsskatten før du kjøper hytte!