Forføyning mot innreiseforbud ankes

Hawaiis justisminister Douglas Chin har ført saken mot det amerikanske justisdepartementet for å stanse president Donald Trumps reviderte innreiseforbud. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Det amerikanske justisdepartementet anker den midlertidige forføyningen mot president Trumps innreiseforbud.

Anken ble gjort kjent i en begjæring levert inn til retten torsdag, melder Reuters.

En føderal domstol i Hawaii besluttet onsdag å forlenge kjennelsen som hindrer innføringen av reiseforbudet fram til et søksmål fra delstaten Hawaii mot regjeringen i Washington er ferdig behandlet i rettssystemet. Selv om innreiseforbudet er endret etter at den forrige presidentordren om innreise ble stoppet i rettssystemet, fikk delstaten Hawaii medhold i å stanse det. Hawaiis justisminister argumenterte med at forbudet – som inkluderer visumnekt for borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning – fortsatt er diskriminerende.

Anken skal behandles i den samme ankedomstolen i San Francisco som opprettholdt en midlertidig forføyning mot det forrige innreiseforbudet. Den gangen var det en føderal dommer i delstaten Washington som hadde utstedt en midlertidig forføyning for å stanse president Trumps ordre.