Argentina-smell uten Messi

Lionel Messi ble suspendert like før møtet med Bolivia. Uten ham tapte Argentina 0-2. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Argentina kan gå glipp av fotball-VM i Russland neste år. Uten suspenderte Lionel Messi ble det 0-2-tap borte i høyden mot Bolivia.

Presset på landslagssjef Edgardo Bauza økte etter Argentinas fjerde tap i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Messi, Argentinas store stjerne, måtte se kampen på TV. Han ble tirsdag utestengt i fire kamper etter å ha fornærmet en linjemann i VM-kvalkampen mot Chile. Beskjeden kom seks timer før avspark.

Barcelona-angriperen har anket utestengelsen.

– Det er merkelig, sa landslagssjef Bauza om den hastige Messi-karantene.

– Det er beklagelig at han ikke kunne spille, men det er enda verre at jeg ikke fikk tid til å finne en erstatter, sukket Bauza.

Sliter i høyden

Tapet på 3600 meters høyde i La Paz setter Argentinas VM-sjanser i spill. Argentinerne trives ikke i høyden i Bolivia, hvor forrige seier kom i 2005.

Gjestene fra Argentina orket lite i høyden. VM-finalisten fra 2014 kom bakpå da Juan Carlos Arce headet Bolivia foran etter 31 minutter. Tidlig i 2. omgang kunne en umarkert Marcelo Moreno øke til 2–0.

Argentina kom bare til sporadiske sjanser. Laget ligger på femteplass på tabellen. Det gir bare omspill om VM-plass i neste års mesterskap i Russland.

Jages av trio

Brasil er klar for VM-sluttspillet med sine 33 poeng. Bak det suverene lederlaget er det full spenning. Colombia (24 poeng), Uruguay (23) og Chile (23) er alle foran Argentina etter 14 av 18 runder.

Like bak Argentinas 22 poeng, følger Ecuador (20) og Peru (18) og Paraguay (18).

– Vi har fortsatt et håp og ønsker å ta oss til VM. Dette er en fight vi ikke gir opp. Men ja, spillerne er bekymret, for ingen liker å tape, medga Bauza.

Bolivia tok bare sin tredje seier i kvalifiseringen. Nestjumboen har ti poeng.