Ødegaard og co. tapte mot Russland

Martin Ødegaard og resten av U21-landslaget fikk det ikke til mot Russland tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Martin Ødegaard og resten av Norges U21-landslag tapte 0-2 mot Russland U21 i en landskamp i Spania tirsdag. 

Det var imidlertid navnebror Martin Samuelsen som skapte Norges største sjanse i første omgang. Teknikeren fant Mathias Rasmussen, som avsluttet like utenfor fra 12 meter.

Da var stillingen allerede 1-0 til Russland. Rifat Zhemaletdinov la ballen ut til Ilja Zhigulev, som plasserte ballen nede i hjørnet fra 16 meter.

Fem minutter før pause utnyttet tilretteleggeren Zhemaletdinov en feil i Norges forsvar, før han ble felt av Norges keeper Per Kristian Bråtveit innenfor 16-meteren. Russeren tok selv straffesparket og la på til 2-0.

– Ikke godkjent

– Vi er skuffet over kampen i dag. Vi manglet energi og intensitet og når energien mangler sprer det seg en usikkerhet i spillet vårt og vi gjør mange enkle feil. Kampen i dag er totalt sett ikke godkjent, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

– Om vi skal ha en sjanse på dette nivået må vi spille med en helt annen energi og tilstedeværelse enn det vi hadde i dag.

De norske unggutta fikk ballen i mål like før slutt, men dommeren blåste av for offside. Et skudd havnet hos Julian Kristoffersen på bakre stolpe, men FC København-spissen ble korrekt avblåst.

Norge gjorde hele fem bytter i kampens siste minutt, men til ingen nytte. Russland vant en sjansefattig kamp 2-0.

To tap av to mulige

– Russland produserte heller ikke så mye. Det de hadde av sjanser ga vi dem etter at vi gjorde enkle feil, sier Smerud.

– Vi har jobbet mye og hardt på denne samlingen og det kan hende vi måtte betale litt for det i dag. Vi har valgt å prioritere treningene høyt, men på sikt blir vi bedre av jobben vi har gjort den siste uka. Jeg er helt sikker på at vi vil være mye bedre når kvalifiseringen starter i juni. U21-tempoet internasjonalt er høyt og vi trenger spillere med mye krefter og intensitet for at vi skal lykkes med måten vi spiller på.

Morten Thorsby scoret Norges eneste mål da U21-landslaget tapte 1-3 mot EM-klare Portugal U21 fredag. Norges unge og håpefulle endte dermed med to tap av to mulige under mars-samlingen.

Norge møter Tyskland, Israel, Irland, Aserbajdsjan og Kosovo i den kommende EM-kvalifiseringen. Den første kampen spilles 13. juni når Norge møter Kosovo på hjemmebane.