Foreldrepar siktet for mishandling av spedbarn

Det var en lege ved Akershus Universitetssykehus som oppdaget flere bruddskader på en to måneder gammel jente, etter at foreldrene hadde tatt henen dit for å undersøke et mulig brudd i armen. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix. Les mer Lukk

Et foreldrepar fra Romerike er siktet for å ha mishandlet sin to måneder gamle datter etter at en lege fant en rekke brudd på spedbarnets kropp.

Foreldreparet dro til Ahus for å undersøke om datteren hadde brukket armen da legen på røntgenbildene oppdaget flere bruddskader, skriver VG.

Politiet på Romerike ble varslet like etter at resultatet fra røntgenundersøkelsen var klart i februar. Politiet har pågrepet foreldrene og siktet dem først for grov kroppsskade, før siktelsen ble endret til å gjelde grov mishandling i nære relasjoner.

– Det er snakk om et svært lite barn med flere alvorlige skader. Vi ser alvorlig på saken og etterforsker for fullt, sier politiadvokat Guro Holm Hansen ved Øst politidistrikt til avisen. Spedbarnet tas hånd om av barnevernet.

Begge foreldrene er i 30-årene, og ble nylig løslatt etter å ha vært varetektsfengslet i to uker.

Foreldrenes forsvarere opplyser til avisen at deres respektive klienter benekter å ha forårsaket skadene. De nekter også straffskyld, og moren samarbeider ifølge forsvarsadvokat Gunhild Lærum med politiet for å få klarhet i saken.