Dansk 70-åring bestilte 346 overgrep på barn

En dansk 70-åring møtte i dag, tirsdag, i retten tiltalt for å ha bestilt 346 overgrep på barn i Filippinene. Illustrasjonsfoto Les mer Lukk

I en femårs periode bestilte 70-åringen fra Brøndby voldtekter og overgrep på barn helt ned i treårsalderen. I dag møtte han i retten.

Dansk politi har levert en 119 siders tiltale mot 70-åringen fra Brøndby. Her beskrives hele 346 seksuelle overgrep, bestilt over internett.

Det er små barn helt ned til 3 år i Filippinene som skal ha blitt voldtatt og annet på bestilling.

– Dette er noe vi ser vokse, sier Flemming Kjærside som leder det danske Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center avdeling seksualforbrytelser på nettet.

Betalte 200-350 kroner

Han sier til den danske nyhetskanalen DR at de for flere år siden ble kjent med at dette var en ny trend og at den også ville komme til Danmark.

– Det ser ut til at den har kommet for full styrke, sier han til dr.dk.

Det skal ha vært tips fra FBI som i 2015 førte dansk politi på sporet av den siktede. Han skal ha betalt mellom 200 og 350 kroner for de ulike overgrepene som han bestilte og så på nettet.

Les også: Asylmottaksleder siktet for seksuelle overgrep mot flere asylbarn

Delvis innrømmelse

Man skal blant annet ha funnet nesten 5000 sider med materiale, inkludert chat-samtaler hvor 70-åringen deltar.

Rettssaken skal vare helt frem til sommeren og aktor har lagt ned påstand om at 70-åringen idømmes en forvaring.

Mannens forsvarer, Jesper Madsen, har tidligere sagt at hans klient innrømmer å ha betalt for hundrevis av overgrep, men ikke at det skal ha inkludert de minste barna som nevnes i tiltalen.

Les også: Mann dømt til fengsel i Dark Room-saken