Bokselegenden Muhammad Alis sønn ble avhørt og spurt om han er muslim

Arkivfoto av bokselegenden Muhammad Ali, som blefødt i Kentucky og som senere i livet konverterte til islam. Han døde i fjor sommer, 74 år gammel. Foto Tor Richardsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Den amerikanske bokselegenden Muhammad Alis sønn ble avhørt i to timer på en flyplass i Florida og spurt om han var muslim, opplyser familiens advokat.

44 år gamle Muhammad Ali Jr. ble født i Philadelphia og har amerikansk pass. Han hadde vært på reise til Jamaica sammen med sin mor Khalilah Camacho-Ali, bokselegendens andre kone.

De to ble holdt igjen på den internasjonale flyplassen i Fort Lauderdale etter gjenkomst fra Jamaica fordi de hadde arabisklignende navn, ifølge familiens venn og advokat Chris Mancini.

Camacho-li fikk raskt gå videre da hun viste tollerne et bilde av seg selv sammen med bokselegenden. Men Ali Jr. hadde ikke noe slikt bilde av seg selv, forteller Mancini til lokalavisen Louisville Courier-Journal.

– Han ble holdt igjen i nesten to timer og ble gjentatte ganger spurt: "Hvor fikk du navnet ditt fra?" og "er du muslim"?

Da han svarte at han er muslim, som også hans far var, ble han stilt enda flere spørsmål, ifølge advokaten.

– For Ali-familien er det klinkende klart at dette er direkte koblet til herr Trumps forsøk på å forby muslimer fra å være i USA, sier Mancini.

Advokaten forsøker nå sammen med Ali-familien å innhente opplysninger om hvor mange andre som også har blitt stanset ved innreise til USA og spurt om det samme, og at han vurderer å gå til søksmål.

Verken flyplassen eller tollmyndighetene har svart på spørsmål fra avisen om hendelsen.