USA ber om utlevering av tidligere visepresident i Guatemala

Tidligere visepresident i Guatemala, Roxana Baldetti, er begjært utlevert til USA: Foto: Moises Castillo / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USA har narkotikasiktet Guatemalas tidligere visepresident Roxana Baldetti og tidligere innenriksminister Muricio Lopez Bonilla. Begge vil bli begjært utlevert.

Baldetti sitter allerede fengslet for en korrupsjonssiktelse i hjemlandet. Amerikanske myndigheter har i tillegg siktet henne og flere andre for å ha bidratt til å importere kokain til USA.

– Rettsprosessen er slik at hun fullfører saken i Guatemala. Dersom utleveringen blir godkjent skjer det senere. Hun kan også velge å gå med på utlevering og ikke kjempe mot det, sier advokat Gustavo Juarez, som representerer Baldetti.

Den tidligere visepresidenten gikk av i 2015 og ble siktet for korrupsjon senere samme år. Flere tidligere toppolitikere og næringslivsledere er også dratt inn i den omfattende korrupsjonsskandalen, inkludert ekspresident Otto Perez.

Innenriksminister Muricio Lopez Bonilla knyttes også til denne saken, som dreier seg om underslag av offentlige midler. Han ble pågrepet i juni 2016 i Guatemala.