Bergen neste for Brækhus

Cecilia Brækhus røper at hun vil bokse sin neste kamp i Bergen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Cecilia Brækhus vil at hennes neste boksekamp skal gå i hjembyen Bergen.

På direkte spørsmål fra Viasat om hvor ferden går videre, sa Brækhus klart og tydelig:

– Til Bergen!

35-åringen kom med avsløringen like etter at hun hadde forsvart alle beltene sine på poeng i fredagens tittelkamp mot svenske Klara Svensson. Brækhus tok en klar seier.

Boksedronningen innrømte etterpå at hun ikke var 100 prosent, og hun beklaget overfor publikum i Oslo Spektrum at det ikke ble noen knockoutseier.

Brækhus hadde en trøblete oppladning til duellen med Svensson. Siden hun ble influensasyk måtte kampen flyttes fra den opprinnelig datoen (28. januar).

– Denne gangen har vi vært maks uheldige. Jeg har vært mye syk av en eller annen grunn. I hele vinter har jeg gått rundt og vært småforkjølet, og det er noe jeg ikke har klart å bli kvitt. Det påvirker selvsagt trening og vekt, men jeg har hatt en motstander som har motivert hele veien, forklarte Brækhus fra ringen og viste til den heftige ordkrigen med Svensson og svenskens promotor Team Sauerland.

Det gnistret uvanlig mye i opptakten til kampen. Utskjelling og nedrakking dominerte mediebildet. Sauerland, som tidligere var Brækhus' promotor, holdt ikke mye tilbake i sitt forsøk på å sverte sin tidligere elev.

– Mentalt har nok dette vært det tøffeste jeg har vært gjennom noensinne, mente Brækhus.