Havnaa ville helst hatt en skikkelig KO

Kai Robin Havnaa vant boksekampen mot Lars Buchholz fra Tyskland under 'The Nordic Rumble' i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Kai Robin Havnaa brukte fire runder på å mørbanke sin tyske motstander Lars Buchholz. Dommeren stoppet kampen, men Havnaa ville helst ha avgjort på egen hånd

–Helt ubeskrivelig. Jeg kan nevne flere superlativer og klisjeer og jeg mener dem alle. Dette har vært en veldig lang oppkjøring, og nå er jeg fullstendig ferdig, sa Kai Robin Havnaa til NTB.

Han er sønn av den avdøde norske verdensmesteren Magne Havnaa. Det var hans første profesjonelle kamp på norsk jord.

–Jeg utbokset ham i fire runder. Jeg begynte å øke tempoet mer og mer og gikk helt klart inn for å knocke ham, sa Havnaa.

Ni strake

Den norske bokseren i cruiservekt har med fredagens seier vunnet alle sine ni proffkamper, og åtte av seirene har kommet på knockout.

Lars Buchholz fra Berlin kom til Nordic Rumble-stevnet med 27 seirer (20 på knockout) på sine 37 kamper.

Det var tydelig en rutinert motstander Havnaa gikk respektløst ut mot, og tyskeren styrte unna de hardeste trefferne innledningsvis.

Buchholz byttet på med å gå med høyre foran og venstre foran. Det skapte litt problemer for Havnaa. I den tredje runden klarte han derimot å få inn flere treffere.

–Det var ingen "walk in the park". At boksere bytter på å gå southpaw mot meg har jeg aldri hatt noe problemer med. Jeg gjorde det jeg skulle og traff ham etter hvert ganske så godt, sa Havnaa.

Stående telling

Tidlig i den fjerde runden gikk tyskeren på en stående telling. Havnaa fortsatte kjøret og lot ikke motstanderen få noe fred.

Foran den femte runden hadde Buchholz fått nok, og dermed stoppet dommeren kampen.

–Dette var stort. Jeg visste ikke at Michael Buffer skulle annonsere kampen min. Det er spesielt når en slik legende leser opp navnet ditt, sa Havnaa.

Han hadde dessuten onkelen Erling som coach i hjørnet. Hans trener amerikanske Joey Gamache, som også er Klare Svenssons trener, var blitt syk og var ikke i Oslo Spektrum fredag kveld.

–Jeg glemte at Joey ikke sto i hjørnet.

Nå er Havnaa klar for større oppgaver, og aller helst ser han fram til en gang å få bokse hjemme i Arendal.

–Å fylle Pollen hadde vært en drøm, men hva som skjer framover er opp til Sauerland-teamet, sa arendalitten.