Israelske ambassadører kalles hjem etter FN-beslutning

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller tilbake ambassadører. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

New York (NTB-AFP-Ritzau): Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller tilbake de israelske ambassadørene til New Zealand og Senegal etter avstemningen i FNs sikkerhetsråd.

Begge landene er representert i Sikkerhetsrådet, der 14 av 15 medlemmer stemte for resolusjonsforslaget, som krever full byggestans i de ulovlige bosetningene på den okkuperte Vestbredden og fastslår at de israelske bosetningene på okkupert, palestinsk land er ulovlige.

Ambassadørene kalles hjem for samtaler med statsministeren, sier Netanyahus talsmann David Keys. Et planlagt besøk av Senegals utenriksminister, som skulle kommet til Israel om tre uker, er utsatt av Netanyahu, ifølge Keys. Han har også instruert landets utenriksdepartement om å avbryte alle støtteprogram til Senegal.

– Israel avviser denne skammelige antiisraelske resolusjonen i FN og kommer ikke til å underkaste seg, het det i en uttalelse fra Netanyahus kontor fredag kveld. (©NTB)