To favoritter til å bli biskop i Nidaros

Domprost Ragnhild Jepsen. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

Trondheim (NTB): Domprost Ragnhild Jepsen i Nidaros og generalsekretær Olav Fykse Tveit i Kirkenes Verdensråd peker seg ut i forslagsbunken på kandidater til å bli ny biskop i Nidaros i 2017.

Nidaros bispedømmeråd har fått inn 31 ulike forslag på ny biskop etter Tor Singsaas, skriver Adresseavisen. Jepsen er foreslått 13 ganger og Fykse Tveit 11 ganger.

Ragnhild Jepsen er 46 år og fra Hallingdal. Hun har vært domprost i Nidaros siden 2011 og var tidligere kapellan og sogneprest i Domkirken.

Olav Fykse Tveit er 55 år og delvis oppvokst på Fosen. Han var også nominert ved forrige bispevalg i Nidaros, og er regnet som en av Norges mest internasjonalt profilerte teologer. Det knytter seg imidlertid spenning til om han vil stille som bispekandidat denne gangen og dermed gå av som generalsekretær i Kirkenes Verdensråd før hans andre periode er avsluttet.

Forslagsrunden som nå er gjennomført, er veiledende. Når bispedømmerådet i mars skal nominere fem kandidater, kan de velge personer som ikke er i forslagsbunken. Etter nominasjonen overtar Kirkerådet med avstemming og tilsetting. Tilsettingen skal skje i juni 2017. (©NTB)