Budsjettforhandlingene

Fylkesleder: – Venstre krever altfor mye. Nå får de ikke mer!

Leder i Frp i Oslo, Aina Stenersen, mener smertegrensen er nådd. Les mer Lukk

Frp hasteinnkaller til ekstraordinært landsstyremøte i dag klokken 16. Å bryte samarbeidet med Venstre vil bli et tema. 

ABC Nyheter får opplyst fra kilder at samarbeidet med KrF og Venstre skal diskuteres. En Frp-kilde sier det er «helt stillstand» i forhandlingene.

Fremskrittspartiet har innkalt til ekstraordinært landsstyremøte tirsdag klokka 16. Her stiller blant annet de 19 fylkeslederne for Fremskrittspartiet.

– Venstre krever altfor mye. De rikker seg ikke, men nå får de ikke mer! sier fylkesleder i Oslo Frp, Aina Stenersen, til ABC Nyheter.

– Bilpakken ligger fast

Hun mener Fremskrittspartiet er de som har gitt i forhandlingene, og at det nå er Venstre som bør gi seg i drakampen om drivstoffavgiften.

– Bilpakken ligger fast. Vi vil diskutere andre ting som arbeidsledighet og innvandring, sier Stenersen videre og retter pekefingeren mot venstre:

– Venstre tenker at de ville ha tidenes klimabudsjett, men de må innse at dette er et statsbudsjett for hele Norge og ikke bare for klima. De er et parti som ligger under sperregrensen. Nå får de ikke mer, sier fylkeslederen i Oslo som «mener det er på tide å lande budsjettet».

– Jeg tror vi kan samarbeide fint kun med KrF, avslutter Stenersen.

Les også: Frp-topper vil heller ut av regjering enn gå med på klimakrav

– Sutreparti

I oktober sa 13 av Venstres fylkesledere at de tror statsbudsjettet kan ende med regjeringskrise.

Det fikk 7 fylkesledere i Frp til å se rødt, de mente «smertegrensen var nådd».

– Nå er smertegrensa nådd, så hvis det der sutrepartiet vil felle regjeringa må de gjerne gjøre det. Vi snakker om et parti som er under sperregrensa, men som tror de kan styre Norge. Nå er nok nok, sa fylkesleder Leif Eriksen i Østfold om Venstre til Dagbladet.

Eriksen skal også i det ekstraordinære møtet tirsdag. Eriksen sier til ABC Nyheter at «bilpakken ikke røres».

– Utover at vi ikke vil røre bilpakken, har jeg ingen kommentar, sier Eriksen.

Nesvik: – Alle fire er fortsatt målet

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik. Les mer Lukk

Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, sier partiet fortsatt jobber for en løsning med alle fire.

– Frp vil ha en løsning med alle fire. Alle fire partiene er det vi jobber med fortsatt, alt annet er alternativer og synsing vi ikke har sett på, sier Nesvik til ABC Nyheter.

På spørsmål om bilpakken står fast, sier Nesvik det nå jobbes med «helheten i budsjettet».

– Men er bilpakken noe Frp vil diskutere?

– Bilpakken tror jeg ikke man trenger å diskutere mer, det er tydelig hva Fremskrittspartiet mener.

– Kjempetabbe

– Realitetene her koker ned til at to partier på Stortinget, et av de aller mest miljøorienterte og det som er desidert minst miljøorientert, prøver å bli enige. Og det sier seg selv at det skal mye til for at det skjer, sa valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen til ABC Nyheter i forrige uke.

Les saken: – Det er borgerlig skrekk mot regjeringshavari

Noen øre fra eller til på drivstoffavgiftene har fått mye oppmerksomhet i budsjettforhandlingene. Tidlig stilte regjeringen et ultimatum i forhandlingene om at bilpakken ikke skal røres.

I en tale til nominasjonsmøtet i Oslo Venstre lørdag beskrev Trine Skei Grande budsjettforhandlingene som det vanskeligste hun noensinne har vært med på. Hun kalte det en kjempetabbe av regjeringen å stille ultimatum om bilpakken og sier det gjøres forsøk på å splitte de to støttepartiene.

– Det er krefter i Frp som tydelig vil ha Venstre ut av dette samarbeidet. Det er veldig korttenkt, sa Skei Grande.

Les også: Regjeringens statsbudsjett sikrer ikke Stortingets klimaforlik