Tidligere CIA-sjef kan bli utenriksminister

Petraeus fotografert etter ankomsten til Trump Tower. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

New York (NTB-AFP-TT): USAs påtroppende president Donald Trump har møtt tidligere CIA-sjef og innsatssjef i Irak, David Petraeus, noe som har satt fart på utenriksministerspekulasjonene.

– Møtte nettopp general Petraeus – ble veldig imponert, skriver Trump på Twitter.

Tidligere har kilder i det republikanske partiet sagt at Trump overveier å utnevne sin tidligere rival Mitt Romney til utenriksminister, men møtet med Petraeus tolkes som at han også er en aktuell kandidat.

– Trump viste en stor forståelse for de ulike utfordringene som finnes der ute så vel som en del muligheter, sa Petraeus etter møtet.

Den pensjonerte generalen har en lang karriere i militæret bak seg og ledet blant annet de amerikanske styrkene i Afghanistan og Irak. Han er imidlertid kanskje mest kjent for utroskapsskandalen som i 2012 førte til at han måtte gi seg som CIA-sjef.

Dersom Petraeus skulle bli utnevnt, kan Norge ha posisjonert seg godt. Utenriksminister Børge Brende møtte ham nemlig i forkant av valget da han var i Washington for å forberede seg på at en ny president skal flytte inn i Det hvite hus 20. januar neste år. De to diskuterte da Syria og Afghanistan. (©NTB)