Rekordmange oppdrag for Røde Kors

Trolltunga i Tyssedal, i Odda kommune i Hordaland. Foto: Jenny Pettersson / TT kod Les mer Lukk

Røde Kors har rykket ut på 1.500 redningsoppdrag hittil i år, mot 984 i hele 2015. Aldri før har den frivillige organisasjonen registrert flere slike oppdrag på så kort tid.

Den store økningen merkes veldig godt over hele landet, ikke minst ved Trolltunga, som for to år siden hadde fire hendelser, mens det nå i 2016 er registrert 40 aksjoner. Totalt har de frivillige vært involvert i 70 aksjoner i Odda kommune. Også Romsdalseggen, Besseggen og flere destinasjoner i Nordland har en økning.

– Turistbølgen setter frivilligheten på prøve flere steder. Samarbeidet om beredskap må økes for å unngå at liv går tapt, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors, i en pressemelding.

Han mener mange kommuner henger etter i beredskapen, til tross for at behovene øker. Bare én av tre kommuner har inngått samarbeidsavtaler om å få bedre beredskap.

– Nå er det viktig at kommune, reiselivsaktører og redningstjenesten går sammen om å møte behovene den økte turismen vil gi på kort og lang sikt. Det er helt nødvendig å trappe opp arbeidet med forebygging for å redusere antall hendelser, sier han.