Internasjonale hilsener til Castro

Flere statsledere sender en siste hilsen til Cubas tidligere president Fidel Castro. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo (NTB-AFP-AP): Siste hilsener og hyllester av avdøde Fidel Castro tikker inn på sosiale medier fra statsoverhoder over hele verden.

– Fidel Castro er den cubanske revolusjonen i egen person, både i det håpet den skapte og de skuffelsene som fulgte, skriver Frankrikes president François Hollande på Twitter. Hollande møtte Castro 11. mai 2015, i det første besøket fra en fransk president til øya siden revolusjonen.

– Frankrike har alltid bestridt blokaden ilagt av USA. Vi ønsket velkommen den åpenheten og dialogen som ble gjenopprettet mellom de to landene, sier Hollande.

I en uttalelse fra Kreml hyller Russlands president Vladimir Putin Castro som et «symbol på en æra» og som en «oppriktig og pålitelig venn av Russland».

Mexicos president Enrique Pena Nieto tvitret at «Fidel Castro var en venn av Mexico, og han fremmet bilaterale forhold basert på respekt, dialog og solidaritet.»

– Jeg føler stor sorg over min venn og evige følgesvenn, kommandør Fidel Castro Ruiz, sier El Salvadors president Salvador Sanchez Ceren. (©NTB)