Riise drømmer om managerjobben i Liverpool

John Arne Riise vil bli tilknyttet Liverpool-akademiet mens han tar trenerutdanningen. 36-åringens store drøm er å bli manager for Merseyside-klubben en gang i fremtiden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

John Arne Riise (36) blir tilknyttet Liverpool-akademiet når han i 2017 tar sin trenerutdanning. Nå vil han bruke erfaringene han har fra blant annet Liverpool for å dyrke sin egen trenerstil.

Den tidligere Liverpool-proffen avslørte på Twitter fredag at han vil være tilknyttet Liverpool-akademiet i 2017 for å hente inspirasjon mens han tar sin egen trenerutdanning.

Riise ønsker å bruke erfaringene fra hans egen karriere for å forme sin egen trenerstil.

– Målet er å bli min egen type trener. Jeg har vært heldig å få spille under fantastiske trenere. Jeg prøver å lære av alle sammen, ta gode og dårlige sider og så finne min vei. Jeg vil finne min måte å være på utad og ikke minst mot spillerne. Jeg har opplevd mye og vil bruke det inn mot trenerjobben, sier Riise til NTB og påpeker at det er managerjobben i Liverpool som er den store drømmen.

Og i forbindelse med trenerutdanningen reiser han tilbake til nettopp klubben han spilte over 230 kamper for.

– Han vil være i Liverpool én til to ganger i måneden. Dette har kommet i havn fordi John Arne har mange kontakter i og rundt klubben. Han har hatt en dialog med klubben over en lengre periode, sier Erland Bakke, som er Riises manager.