20 lettere skadd i flybrann i USA

Et fly fra American Airlines (i bakgrunnen) tok fyr på O'Hare-flyplass i Chicago fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Chicago (NTB-AFP): 20 personer ble lettere skadd da et fly tok fyr på rullebanen da det forsøkte å ta av fra flyplassen O'Hare i Chicago fredag.

– Vi fraktet rundt 20 pasienter med mindre skader til flere sykehus, sier Juan Hernandez i det lokale brannvesenet på en pressekonferanse. Han forteller om blåmerker og ankelskader. Timothy Sampey i brannvesenet i Chicago sier det var brann i en av flyets motorer.

– Det var en betydelig brann på høyre side av flyet, og mye drivstoff lekket ut, sier Sampey. Brannen brøt ut på en American Airlines Boeing 767 med 161 passasjerer og et mannskap på ni om bord. Flyet skulle til Miami.

– Vi tar vare på våre kunder og mannskap og har booket om reisende på et annet fly til Miami, opplyser flyselskapet.

Årsaken til at det begynte å brenne er ikke umiddelbart klar. Det amerikanske luftfartsverket FAA og flyselskapet kommer med motstridende opplysninger. FAA melder at et dekk eksploderte, men talsperson Tony Molinaro sier dette er foreløpige opplysninger og basert på rapporter fra flyets piloter. American Airlines sier problemet var motorrelatert.

Videoopptak viser passasjerer bli evakuert på sklier ut av flyet, med svart røyk og flammer på høyre side av flyet. Myndighetene etterforsker ulykken. (©NTB)