Statoil lyser ut solenergijobber

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Les mer Lukk

Stavanger (NTB): Mens oljebransjen sliter i motbakke, ansetter Statoil for første gang folk som skal jobbe med solenergi.

De nye stillingene legges ut kun få dager før selskapet holder sin kvartalspresentasjon, med olje- og gasstall som ikke ventes å være lystig lesing, skriver Dagens Næringsliv.

Solsatsingen innebærer på ingen måte noen helomvending, men at selskapet så smått begynner å se på en ny del av energisektoren.

– De to stillingene som nå ligger ute, er innenfor forretningsutvikling. Innenfor fornybarenheten har vi så langt konsentrert oss om havvind, karbonfangst og -lagring, og venture. Men vi har hele tiden vært åpen om at vi ser på sol som en mulighet, sier Statoils fornybar-talskvinne Elin Isaksen.

De som får jobben skal i første omgang sondere det som inntil videre er ukjent terreng. Tidligere har selskapet sagt at det må ha noe åpenbart eget å tilføye før det går inn på et område med fornybar energi. I havvindsatsingen har offshorekompetansen vært nyttig.

– Sol er interessant, men markedet er forholdsvis modent. Hvor Statoil skal posisjonere seg, i hvilket segment, gjenstår å se, sier Isaksen. (©NTB)