Stoltenberg vurderte å stille som statsministerkandidat i 2017

Jeg begynte å få lyst til å fortsette som partileder og stille som statsministerkandidat ved valget i 2017, skriver Stoltenberg i sin selvbiografi. Foto: REUTERS/David Mdzinarishvili/NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo (NTB): I Jens Stoltenbergs selvbiografi «Min historie» forteller den tidligere statsministeren at han var usikker på om han skulle si ja til å bli NATOs generalsekretær.

I boken forteller Stoltenberg om hvordan han lenge vinglet i spørsmålet om han skulle takke ja – og at han i tiden før det endelige valget også ble usikker på om han i det hele tatt var klar til å gå av som Ap-leder, skriver VG , som har fått tilgang på boken som lanseres fredag. Forlaget Gyldendal omtaler boken som «et stykke norgeshistorie»

«Jeg merket at jeg var i ferd med å ombestemme meg. Jeg begynte å få lyst til å fortsette som partileder og stille som statsministerkandidat ved valget i 2017. Dessuten var jeg bekymret for hvordan det ville gå med Arbeiderpartiet om jeg gikk av.»

I tiden før han fikk en telefon fra statsminister Erna Solberg (H) om at han var ønsket som NATOs neste generalsekretær, hadde han også blitt utpekt som aktuell generalsekretær i FN. Både Norges FN-ambassadør Geir O. Pedersen og Terje Rød-Larsen mente Stoltenberg kunne ha gode muligheter til å få stillingen. (©NTB)