Finansavisen: – Tybring-Gjedde i møte om nytt parti

– Dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det har jeg ikke noe med å gjøre. Det er sikkert positivt hvis noen prøver å gjøre det, men det har ikke noe med meg å gjøre, sier Christian Tybring-Gjedde, her under en spørretime på Stortinget i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Ifølge Finansavisen var både Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde og kona Ingvil – som er statssekretær for Frp – i møte om å starte et nytt parti. Begge avviser å ha vært til stede.

Møtet med rundt 20 personer til stede fant ifølge avisen sted hjemme hos investor Mikkel Dobloug i Gimle terrasse på Frogner i Oslo 24. august i år. Partiet skal gå under navnet Alliansen. Islamkritikeren og forfatteren Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) var også til stede og bekrefter at det er «noen som har snakket i en periode om å starte et nytt parti» og at hun har vært med på samtaler, men ønsker ikke å si noe mer.

«Ikke alle som var invitert, visste at jeg skulle sondere tanker rundt et nytt parti», skriver Dobloug til Finansavisen. Han legger til at ekteparet Tybring-Gjedde «valgte å forlate selskapet på grunn av sine roller».

– Dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det har jeg ikke noe med å gjøre. Det er sikkert positivt hvis noen prøver å gjøre det, men det har ikke noe med meg å gjøre, sier Christian Tybring-Gjedde, som i en SMS understreker at hans lojalitet er til Frp.

– Jeg har ikke vært på noe møte. Vi har venner som bor der, men jeg har ikke vært på noe møte for å etablere et nytt politisk parti, sier Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som er statssekretær i Olje- og energidepartementet.

Frp-leder Siv Jensen sier at hun har snakket med ekteparet Tybring-Gjedde om saken.