Minst to døde i sykehusbrann i Tyskland

To personer omkom og 15 ble skadd i en storbrann på et sykehus i den tyske byen Bochum. Flammene er slukket, men skadene på sykehuset er store.

Tilstanden for fem av de skadde er livstruende, melder tysk politi på Twitter.

Sykehuset er ett av de største i regionen, med 650 sengeplasser. Det var 180 pasienter i bygningen som ble rammet av brannen. 100 av dem ble utskrevet tidlig, mens 80 ble flyttet til andre deler av sykehuset.

Brannmannskaper fra hele Ruhr-området ble kalt inn for å delta i slukningsarbeidet, og opp mot 200 brannfolk var i aksjon.

Brannen i Bergmannsheil universitetssykehus brøt ut på et pasientrom i sjette etasje natt til fredag. Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 2.35. En av de omkomne er pasienten som befant seg i dette rommet, mens den andre befant seg i rommet ved siden av, opplyser medisinsk leder Thomas Schildhauer ved sykehuset.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men den spredte seg svært raskt. I løpet av minutter hadde den spredt seg til sjuende og åttende etasje i bygningen. Den var allerede svært omfattende da brannvesenet kom til stedet. Skadene på sykehuset er store, og etterslukkingen vil ta lang tid.

Taket på bygningen er fullstendig ødelagt, og vinduer og møbler har smeltet på grunn av ekstrem varme.