Rekdal tar ingenting for gitt

Vålerenga er blant landets beste formlag for tiden, men Kjetil Rekdals mannskap har fortsatt en jobb igjen å gjøre før ny eliteseriekontrakt er i havn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo (NTB-Bernt Harald Brennevann): Vålerenga har plukket nest flest poeng i eliteserien de siste ti kampene, men nedrykksfaren er fortsatt ikke over. – Ingen kan føle seg trygge, fastslår Kjetil Rekdal.

Oslo-laget hadde en grusom vårsesong. Etter halvspilt serie (15 kamper) lå Rekdals mannskap nest sist på tabellen med skarve 11 poeng. Men fra midten av juli skjøt Vålerenga-formen fart.

Oppsvinget startet like etter at det ble klart at Ronny Deila til nyttår tar over treneransvaret i klubben. På de siste ti kampene er fasiten 19 poeng etter fem seirer, fire uavgjort og ett tap.

Den ubeseirede rekken røk da Aalesund vant 1-0 på Ullevaal sist søndag. VIF ligger på 10.-plass, men det skiller kun tre poeng ned til Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen. Det er ytterligere fire poeng til Lillestrøm under nedrykksstreken.

– Det er ingen som er trygge. Jeg har hele tiden sagt at 30 poeng ikke er nok. Vi fikk et elendig resultat mot Aalesund sist. På mange måter rotet vi bort vår første matchball. Med seier ville vi ha tatt et enormt steg. Det er fem kamper igjen, og alt kan skje, sier Rekdal til NTB.

Vålerenga tar søndag turen nordover for å møte suverene Rosenborg på Lerkendal. Trønderne ble seriemestere allerede forrige helg. (©NTB)