Obama og Merkel fordømmer barbariske angrep i Aleppo

USAs president Barack Obama og Tysklands statsminister Angela Merkel snakket sammen på telefon torsdag. Begge fordømmer det de omtaler som barbariske angrep mot Aleppo. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama og Tysklands statsminister Angela Merkel fordømmer det de omtaler som barbariske angrep mot Aleppo, utført av Syria og Russland.

De to verdenslederne var i en telefonsamtale torsdag enige om at Syria og Russland har et ansvar for å stoppe angrepene mot den opprørskontrollerte delen av Aleppo i Syria, et område hvor hundretusenvis av sivile befinner seg, halvparten av dem kvinner og barn.

FN advarer mot humanitær katastrofe i Aleppo, som er den verste situasjonen hittil i den fem år lange syriske krigen. Den krigsherjede byen har falt utfor «en nådeløs skrent av en humanitær katastrofe som ikke ligner på noe vi hittil har sett i Syria», sa FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien i Sikkerhetsrådet torsdag.

Etter at en våpenhvile forhandlet fram av USA og Russland brøt sammen i forrige uke, har russiske og syriske fly og kamphelikoptre bombet byen daglig. (©NTB)