Lærer anmeldt for vold – tatt ut av undervisning

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Larvik (NTB): En barneskolelærer i Larvik er tatt ut av undervisning etter å ha blitt anmeldt for vold mot en elev. Også en annen lærere er tatt ut.

VG skriver at læreren ikke er anmeldt for å ha slått, men for maktbruk som regnes som kroppskrenkelse. Læreren har foreløpig status som mistenkt, men er ikke siktet.

– En lærer er anmeldt. Vi har avhørt vedkommende, som har status som mistenkt. Jeg vil ikke kommentere saken utover det, sier Knut Vidar Vittersø, som leder krimavdelingen ved Larvik politistasjon.

En annen lærer er tatt ut av undervisningen etter at lydopptak fra klasserommet viser at læreren skal ha henvendt seg til seksåringen som skal ha blitt utsatt for maktbruken, og sagt: «Jeg vet hva du har sagt om (lærerens navn). Jeg er ikke redd for deg». Østlands-Posten , som først omtalte saken, skriver at moren til en elev gjorde det aktuelle lydopptaket.

Kommunalsjef Jan-Erik Norder kjenner til anmeldelsen mot læreren. Han sier det er opprettet en personalsak etter et møte med blant annet skolens rektor. Norder viser til taushetsplikten, men sier saken blir tatt svært alvorlig og at det er viktig med et godt psykososialt miljø. (©NTB)