Seks og et halvt års fengsel for vold og overgrep

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Bergen (NTB): En 46 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel for vold mot fire tidligere samboere og seksuelle overgrep mot sin 11 år gamle stedatter.

Tiltalen dekker forhold som strekker seg over en periode på 15 år, skriver Bergens Tidende. I dommen står det at mannen var «sjarmerende og snill» i begynnelsen av et forhold, men endret seg da kvinnene fikk følelser for ham og flyttet sammen med ham. «I skjerpende retning må retten også påpeke det fryktregime domfelte totalt sett skapte, gjennom en ekstrem kontrollatferd», skriver dommerne.

To av de fire kvinnene skal ha blitt slått, dyttet og sparket mens de var gravide. Tiltalte tok også kvelertak på kvinnene, og retten tror dem «når de alle har fortalt at de subjektivt sett opplevde dødsangst under flere av voldsutøvelsene».

I retten erkjente 46-åringen hel eller delvis straffskyld på de fleste tiltalepunktene. Han nektet derimot for overgrep mot stedatteren. Retten fester likevel lit til jentas forklaring om at tiltalte kom inn på rommet hennes etter at hun hadde lagt seg og forgrep seg mot henne. Hun var da 11 år gammel.

I tillegg til fengselsstraffen,, er mannen dømt til å betale drøyt 700.000 kroner i oppreisning til jenta og de fire kvinnene. Dommen er foreløpig ikke rettskraftig. (©NTB)