WHO ber om evakuering av skadde fra Aleppo

Stadig nye bombeangrep gjør situasjonen kritisk for sivile i Øst-Aleppo. De har ingen muligheter til å flykte, og WHO ber om at det blir åpnet humanitære ruter for å evakuere syke og skadde. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Beirut (NTB-DPA-AFP): Humanitære ruter bør etableres for å evakuere syke og skadde fra beleirede Øst-Aleppo, sier Verdens helseorganisasjon (WHO). Redningsarbeidere frykter en massakre.

Hjelpearbeidere rapporterer om minst 13 drepte sivile i flyangrep mot de opprørskontrollerte områdene tirsdag.

Over 200 mennesker ble fraktet til sykehus i Øst-Aleppo sist helg, men det er bare igjen omkring 35 leger som kan behandle dem, skriver WHO i en uttalelse.

Flyangrep fra Russland og regjeringsstyrkene i Syria har tatt livet av 262 mennesker i Øst-Aleppo, av dem 42 barn, siden våpenhvilen brøt sammen 19. september, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

WHO-uttalelsen, som kom tirsdag, viser til at alle ruter til og fra Øst-Aleppo nå er stengt, og det er ingen muligheter for befolkningen til å komme seg ut av det opprørskontrollerte området.

De gjenværende 25 helseinstitusjonene i Øst-Aleppo er på grensen til sammenbrudd. Sju av sykehusene er helt eller delvis ute av funksjon, ifølge WHO. (©NTB)