Harde kamper i Aleppo

Mye av Aleppo ligger nå i ruiner etter de siste dagers bombing. Søndag blir det hastemøte om situasjonen i FNs sikkerhetsråd. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Aleppo (NTB-AFP-DPA): Regjeringsstyrkene og opprørerne kjemper om kontrollen over en høyde i utkanten av den syriske byen Aleppo, samtidig som bomberegnet fortsetter. Søndag møtes sikkerhetsrådet i FN til hastemøte.

Syriske styrker hevder de har erobret et område i utkanten av Aleppo og gjennom dette festet grepet om det opprørskontrollerte området.

Over 200 mennesker har mistet livet etter at syriske styrker innledet en ny offensiv mot Aleppo etter at våpenhvilen brøt sammen forrige mandag. Ødeleggelsene er enorme, og de om lag 250.000 menneskene som befinner seg i Øst-Aleppo har ingen muligheter til å flykte.

Samtidig melder Verdens barnefond (UNICEF) at nær 2 millioner mennesker i byen mangler rent vann, noe som utgjør en stor helserisiko, ikke minst for barn.

Vannmangelen har oppstått etter at regimet bombet en pumpestasjon som forsyner Øst-Aleppo med vann, og opprørerne svarte med å stenge en annen som ligger i øst, men som sørger for vannforsyninger til den vestlige og regimekontrollerte delen av byen.

Utenriksministrene fra USA og en rekke europeiske land sier i en felles uttalelse lørdag at det er opp til Russland å ta initiativ for å redde de diplomatiske forsøkene på å få til en våpenhvile i Syria, (©NTB)