Ulriksbanen er til salgs

Uriksbanen i Bergen er til salgs. Banen trafikkeres av to gondoler med plass til 25 passasjerer i hver. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Bergen (NTB): Taubanen opp til Ulriken-fjellet i Bergen er til salgs. Med på kjøpet kommer en restaurant og en buss.

Eier Christian Foss kjøpte banen av sin far i 2008 og har siden brukt rundt 40 millioner kroner på å totalrenovere anlegget, ifølge Bergens Tidende. Nå håper han at noen andre vil føre den tradisjonsrike banen fra 1961 videre.

– Jeg er en eiendoms- og konseptutvikler som liker å starte opp noe nytt. Min styrke ligger ikke først og fremst i å drifte ting. Nå har jeg eid og drevet Ulriksbanen siden 2008. Da kan det være på tide at andre overtar. Gjerne en større reiselivsaktør som kan fortsette å utvikle hele konseptet videre, sier Foss til avisen.

Han kan vise til at taubanen satte passasjerrekord i 2013, med 172.000 reisende. I tillegg ble det ny månedsrekord i juli i år – til tross for at måneden var svært regntung.

Foss eier 72 prosent av selskapet bak Ulriksbanen. Resten eies av 45 medaksjonærer. Selskapet eier også restauranten Skyskraperen på toppen av fjellet og en buss til å frakte turister fra sentrum av byen med. (©NTB)