Sp og SV tviler på Grandes klimapress

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo (NTB): Trine Skei Grande sier regjeringen vil slite med å få gjennom et statsbudsjett som ikke dreier i grønn retning. Sp og SV tviler på om Venstre-lederens retorikk vil gi resultater.

Tirsdag minnet Grande på at det kommende statsbudsjettet er siste mulighet til å få innført et grønt skatteskifte i inneværende valgperiode. Dersom det ikke gjenspeiles i budsjettforslaget, ville regjeringen ha et problem med å få flertall for det de ligger fram, la hun til.

Partisekretær Kari Elisabeth Kaski i SV sier til VG at hun frykter Venstre ikke får noe gjennomslag for å dreie skatter og avgifter i en grønnere retning.

– Vi har sett i de tidligere statsbudsjettene at regjeringen ikke har levert på klima. Utslippene øker, mens Skei Grande og regjeringen snakker om et grønt skifte, sier Kaski, som gjerne skulle sett noe mer konkret fra Grande.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller Grandes uttalelse et spill for galleriet, noe han setter lite pris på.

– Dette er teater, sirkus, spill og spetakkel. Som medlem i finanskomiteen er jeg litt nervøs for at arbeidet med et viktig statsbudsjett blir gjenstand for et slikt spill. (©NTB)