34 drept og 150 såret i kampene om Sirte

Styrker lojale til den FN-støttede regjeringen i Libya, hevder å ha drevet IS ut av havnebyen Sirte. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Sirte (NTB-AFP): Minst 34 regjeringstro krigere er drept i kampene om den libyske byen Sirte. Rundt 150 andre er såret, opplyser helsepersonell i landet.

Styrker lojale til den FN-støttede regjeringen i Libya hevder nå å ha inntatt de siste områdene der IS holder stand i Sirte, men kampene søndag ser ut til å ha kostet mange menneskeliv. Det er et feltsykehus drevet av regjeringsstyrkene som opplyser om tapstallene.

En AFP-fotograf forteller at han har sett flere sårede krigere fra de regjeringstro styrkene, og også to døde IS-krigere som lå i gata. Svart røyk stiger opp over byen.

Totalt er over 370 regjeringslojale soldater drept i slaget om Sirte siden mai, ifølge sykehuskilder. Det er ikke kjent hvor mange opprørere som er drept.

– Våre styrker har nå inntatt de siste områdene Daesh har holdt i Sirte, sier talsmannen Rida Issa, som benytter det arabiske akronymet for IS.

– Det endelige slaget om Sirte har begynt, la han til. (©NTB)