Mann satt fast i utedo

Dette synet møtte brannmannskapet på Åssiden i Drammen fredag morgen. Foto: Fra Drammensregionens brannvesen Les mer Lukk

En mann ble sittende fast i en utedo i Drammen fredag morgen, da han skulle hjelpe en venn som hadde mistet mobiltelefonen sin.

– Jeg var tydeligvis tynn nok til å komme ned, men ikke tynn nok til å komme opp igjen. Jeg var ihvertfall nede i doen en time, og det var veldig ubehagelig, sier 20-åringen til Drammens Tidende.

Vestviken 110-sentral forteller til Drammens Tidende at mannen ble sittende fast da han skulle plukke en mobiltelefon som hadde falt i do.

Brannvesenet rykket ut med flere enheter til stedet, og fikk hjulpet mannen opp. Etter at brannvesenet hadde bistått fikk mannen oppfølging av helsepersonell. Ifølge Drammens Tidende hadde han fått sår under begge armhulene etter uhellet.

– Det verste jeg har opplevd. Det var dyr der nede også, sier han til VG , og forteller at han kastet opp da han sto med avføring til lårene.

Opp kom han ikke, og dermed måtte brannvesenet rykket ut for å hjelpe mannen, som slapp fra hendelsen uten store skader. Utedoen gikk det ikke så bra med, det måtte brytes opp for å få mannen ut.

Marte Kristine Høibraaten, avdelingsleder for park i Drammen kommune, sier de aldri tidligere har opplevd at noen har falt oppi toalettet, etter at de ble installert på 90-tallet.

For ordens skyld, mannen fikk tak i mobilen, men den var helt ødelagt.

– Jeg skal aldri oppi en do igjen. Nå har jeg veldig vondt, og skal hjem og hvile meg, avslutter 20-åringen.

Episoden skjedde fredag morgen på Åssiden i Drammen.