Barn spiller bort tusenvis på nettgambling

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Les mer Lukk

Bergen (NTB): Hjelpelinjen for spillavhengige er bekymret over at barn klarer å opprette kontoer hos utenlandske spillselskaper og spiller bort tusenvis av kroner.

– Det verste tilfellet som ble meldt inn hos oss, var en mindreårig som hadde tapt over 20.000 på nettet, sier Mette Mohn, daglig ansvarlig for Hjelpelinjen til Bergens Tidende.

Avisen skriver at barn på en enkel måte kan opprette spillkontoer med falskt navn og alder hos de utenlandske selskapene, til tross for aldersgrensen på 18 år.

– Det hender at vi får henvendelser fra foreldre til barn som har spilt pengespill på nettet. Da har de enten brukt egne bankkort eller foreldrenes. Vi ser nok bare toppen av isfjellet, sier Mohn.

Avdelingsdirektør Linda Westbye i Lotteritilsynet sier at det går et vesentlig skille mellom Norsk Tipping og de utenlandske aktørene når det gjelder å verifisere kontoene.

Nordisk samfunnskontakt i spillselskapet Unibet, Peter Alling, innrømmer at kontrollsystemet deres har mangler. Han mener det ville ha vært lettere å kontrollere kontoene dersom monopolet til Norsk Tipping ble opphevet, slik at andre aktører kan ta i bruk norske ID-systemer som bank-ID. (©NTB)