USA bekrefter 14 nye sivile dødsfall i Irak og Syria

Bildet er fra det opprørskontrollerte nabolaget al-Mashad i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Det amerikanske forsvaret melder at ytterligere 14 sivile er drept i kampen mot IS. Dermed er det offisielle antallet sivile drepte oppe i 55.

– I hvert av tilfellene vi offentliggjør i dag, viser det seg at selv om alle forholdsregler ble tatt og angrepene er i samsvar med lover om væpnet konflikt, forekommer det dessverre sivile tap, heter det i en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen (CENTCOM), som styrer USAs militære virksomhet i Irak og Syria.

Meldingen kommer etter en intern gransking av seks amerikanskledede luftangrep utført mellom 28. juli i fjor og 29. april i år.

Onsdag meldte amerikanske myndigheter at de vil etterforske om sivile menneskeliv gikk tapt i et luftangrep i nærheten av Manbij nord i Syria 19. juli. Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) minst 56 sivile, inkludert 11 barn, ble drept da de flyktet fra en landsby nær Manbij for halvannen uke siden.

Ifølge eksilgruppen er det totale tallet på sivile tap rundt 600 syrere, inkludert 136 barn, siden september 2014. Organisasjonen Airwars anslår at internasjonale luftangrep i Syria og Irak har drept flere enn 1.500 sivile.