Harley-Davidson girer ned for motbakke

Milwaukee (NTB-Ritzau): Salget øker for motorsykkelprodusenten Harley-Davidson, men selskapet forbereder seg på tøffere tider.

Det ikoniske amerikanske MC-merket solgte betydelig flere motorsykler i Europa og Midtøsten i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. Det var likevel ikke nok til å veie opp for at det ble solgt færre motorsykler i hjemmemarkedet USA. Likevel økte omsetningen til 3,6 milliarder dollar – nesten 31 milliarder kroner etter dagens kurs – noe som ga et overskudd på 531 millioner dollar eller drøyt 4,5 milliarder kroner. Jakker, luer, nøkkelringer og en endeløse rekke effekter med Harley-Davidsons logo og farger gir inntekter på nesten 150 millioner dollar.

Til tross for disse tallene, justerer selskapet ned forventningene. De anslår at de kommer til å levere inntil 269.000 motorsykler i år, 5.000 færre enn tidligere prognoser.

– Selv om investeringene våre har gitt resultater, så gjør markedsforholdene i USA og økonomisk motvind i andre deler av verden at vi er noe mer forsiktige, sier toppsjefen Latt Levatich.

Harley-Davidson ble grunnlagt i 1903 og er en av verdens eldste MC-produsenter. (©NTB)