Mikkelsen full av selvtillit før Rally Finland

Andreas Mikkelsen vant Rally Polen og håper å gjenta bedriften i VM-runden i Finland. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Andreas Mikkelsen har aldri kommet på pallen i Rally Finland, men er i kjempeform før VM-runden som starter torsdag.

Mikkelsen tok sin andre VM-seier i karrieren da han gikk helt til topps i Rally Polen 3. juli. Dette, i tillegg til annenplass i VM-sammendraget, gjør at nordmannen må finne seg i å være en av favorittene før Rally Finland starter torsdag. Der har Mikkelsen imidlertid aldri maktet å komme seg innenfor topp tre.

– Finland er det løpet jeg har kjørt flest ganger, men det føles egentlig ikke slik. Det er et utrolig vanskelig løp. Jeg har aldri lyktes med å komme på pallen der. Min beste plassering er fjerdeplassen fra 2014, så målet er helt klart å forbedre det. Jeg sikter meg inn på en pallplass, sier han.

Sammen med Polen, er Rally Finland VMs raskeste VM-runde. Dermed kan både førere og publikum vente seg høy fart og voldsomme hopp.

Mikkelsen synes imidlertid ikke de to løpene er nevneverdige like, sett bort fra farten.

– Finland byr på mer variasjon i form av kuperte veier, bakketopper og hopp – ofte hvor vi ikke ser hvor veien går videre før vi har fått luft under hjulene, forteller han og legger til at man samtidig får dårligere feste under hjulene i Finland som følge av den kompakte grusen.