Hollande inviterte religiøse ledere til presidentpalasset

Frankrikes president François Hollande (t.v.) snakker med erkebiskopen i Paris, André Vingt-Trois (R) etter en messe for den katolske presten Jacques Hamel som ble drept i en kirke i Normandie tirsdag. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Paris (NTB-DPA): President François Hollande inviterte onsdag en rekke religiøse ledere til Elyséepalasset for å vise samhold på tvers av religioner dagen etter at en katolsk prest ble drept av to unge IS-tilhengere.

Katolske, muslimske, jødiske, ortodokse, protestantiske og buddhistiske ledere var invitert til presidentpalasset for å møte Hollande.

– Det harmoniske forholdet som finnes mellom våre ulike religioner i Frankrike, utgjør en viktig ressurs for samholdet i vårt samfunn, sa Paris' erkebiskop André Vingt-Trois.

– Vi kan ikke la oss bli trukket inn i det politiske spillet til Daesh, som ønsker å sette oss opp mot hverandre, sa erkebiskopen. Daesh er en arabisk forkortelse for IS.

Hollande deltok samme dag på en messe i Notre-Dame-katedralen til minne om Jacques Hamel, den 86 år gamle presten som ble knivdrept da han holdt messe i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray i Normandie tirsdag morgen. To 19-åringer er identifisert som gjerningsmennene, ifølge franske medier. Begge ble drept av politiet idet de kom ut av kirken.

En 16 år gammel algerier er løslatt og utenfor mistanke etter at han ble pågrepet av politiet etter angrepet. Årsaken var at storebroren hans har reist til Syria med identitetspapirene til en av gjerningsmennene. (©NTB)