Mann død etter voldsepisode på Kongsvinger

Politiet har pågrepet den antatte gjerningsmannen etter at en mann i 50-årene tirsdag kveld døde på sykehus av skadene han ble påført i en voldsepisode i Kongsvinger tidligere på dagen. OBS kredit Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen / NTB scanpix Les mer Lukk

Kongsvinger (NTB): En mann i 50-årene er død etter en voldsepisode på Kongsvinger. Politiet har pågrepet og siktet en mann i 20-årene for grov kroppsskade med døden til følge.

Politiet fikk melding om voldsepisoden klokka 16.40 tirsdag ettermiddag. To ambulanser rykket ut til stedet, og det ble satt i gang hjerte og lungeredning.

– Fornærmede ble kjørt til Kongsvinger sykehus av ambulanse, men livet sto ikke til å redde. Han døde av skadene han ble påført, opplyser politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Voldsepisoden skjedde i offerets bolig i Kongsvinger, ifølge Glåmdalen. Gjerningspersonen var dratt da politiet kom til stedet, men halvannen time senere ble en 20 år gammel mann pågrepet på en annen adresse og siktet i saken. Han beskrives som en kjenning av politiet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Ifølge VG er mannen siktet for grov kroppsskade med døden til følge, en forbrytelse som har en strafferamme på inntil 15 år.

– Den siktede er i varetekt og har ikke respondert på siktelsen, sier politiadvokat Bjørn E. Pettersen. (©NTB)