20 personer i slagsmål på asylmottak i Stavanger

20 personer barket sammen i slagsmål på Forus akuttmottak i Stavanger, som har plass til inntil 1.000 asylsøkere. Bygningen ble tidligere benyttet som kontorer for Telenor og oljeselskapet BP. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet i Stavanger rykket natt til tirsdag ut med tre patruljer etter et masseslagsmål på Forus Akuttinnkvartering. En mann er pågrepet.

– Bakgrunnen skal ha vært forstyrrelse av natteroen, sier operasjonsleder i politiet, Tor Helge Stavik til Stavanger Aftenblad.

Vekterne klarte ikke å håndtere slagsmålet der inntil 20 personer skal ha deltatt, og tilkalte derfor politiet. Da de kom fram var det amper stemning, men slåssingen var avtatt.

– Han som var mest aktiv i slåsskampen, ble pågrepet. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og utlendingsseksjonen vil se om han er en mulig kandidat for utreise. Vi skal ikke ha bråk der, sier Stavik.

Les også: UDI har betalt 2,5 milliarder til store asylselskap

Politiet meldte om hendelsen klokken 1.44.

Informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson i Abri Vekst AS som driver mottaket på Forus, skriver i en epost til NRK at mannen som var mest aktiv i slagsmålet fikk avslag på sin asylsøknad mandag.

Han opplyser at det bare var fem som deltok i slagsmålet.

I januar ble ti personer pågrepet etter masseslagsmål på det samme mottaket. Etter dette ble flere asylsøkere ble flyttet til andre mottak i landet.

Les også: Dialog skal hindre vold blant asylsøkere