Ap faller markant på ny meningsmåling

Både Høyre og Frp går fram på ny meningsmåling. Statsminister Erna Solberg (H) (t.h) og finansminister Siv Jensen (Frp). Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo (NTB): Ap får sin dårligste oppslutning siden stortingsvalget i september 2013, mens regjeringspartiene Høyre og Frp øker oppslutningen, ifølge Dagbladets partibarometer for juni.

Ap får en oppslutning på 30,7 prosent på målingen Ipsos har utført for Dagbladet. Det er en nedgang på 4,1 prosentpoeng siden mai. Høyre har derimot økt fra 22,6 prosent til 25,3 og Frp fra 12,6 til 16,2 prosent.

– Det må være bekymringsfullt for opposisjonen at de ikke er mer på offensiven, bare ett år før stortingsvalget. Ap framstår ikke som noe entydig prosjekt som bærer bud om den store, nye politiske løsningen, sier valgforsker Toril Aalberg ved NTNU.

Begge støttepartiene til regjeringen går tilbake. Venstre faller 0,8 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens KrF er ned et halvt prosentpoeng til 5 prosent.

På rødgrønn side er Senterpartiet opp 0,2 til 6,7 prosent, etter en lang trend oppover for partiet. Samtidig er både SV og MDG under sperregrensen.

SV faller 0,8 og får 3,7 prosents oppslutning. Tross en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng er Miljøpartiet De Grønne nesten like store som SV, med en oppslutning på 3,5 prosent. Rødt faller 0,8 til 2 prosent. (©NTB)