Åtte indiske politifolk drept i bakhold i Kashmir

Srinagar (NTB-AFP): Minst åtte politifolk fra Indias sikkerhetsstyrker ble drept i et bakholdsangrep nær Srinagar i Kashmir lørdag. To antatte opprørere ble også drept, opplyser politiet.

Fire væpnede menn angrep sikkerhetsstyrkenes bilkolonne nær byen Pampore i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Fem soldater ble drept umiddelbart og over 20 ble såret, sier generalinspektøren for politiet i regionen, Javaid Gillani, til nyhetsbyrået AFP. Senere døde ytterligere tre politifolk av skadene de var påført.

En talsmann for den paramilitære politistyrken som ble angrepet, sier angriperne var pakistanske statsborgere.

– Vi har drept to pakistanske militante, det er vi fornøyd med. To andre kom seg vekk fra stedet, sier Nalin Prabhat.

Det siste tiåret har voldsnivået i den omstridte regionen falt markant, men det har vært flere væpnede sammenstøt mellom opprørere og regjeringsstyrker de siste månedene.

Kashmirs status har vært omstridt siden britene trakk seg ut og dagens India og Pakistan ble opprettet i 1947. Begge landene gjør krav på hele regionen, hvor flertallet av befolkningen er muslimer. Mange har også kjempet for et selvstendig Kashmir. Titusener er drept, de fleste av dem sivile, i løpet av den lange konflikten, som flere ganger har ført til krig mellom India og Kashmir. Regionen er i praksis delt i to langs en våpenhvilelinje som ble avtalefestet i 1972. (©NTB)